Powered By Blogger

joi, 21 ianuarie 2010

Solutie antistres

Cea mai eficienta solutie antistres pe care am intalnit-o pana acum este extraordinar de simpla si spune doar atat: "Incetati sa va mai luati atat de mult in serios!". Pentru ca atunci cand ne luam prea mult in serios, ceea ce facem este ca permitem Eului sa ne dea ganduri negre si batai de cap sau, asa cum spune toata lumea acum, stres.

In cartea "Arta posibilitatii", scrisa de Rosamund si Benjamin Zander, este o povestire extraordinara, care spune tot:

"Doi prim-ministri stau intr-o sala si discuta afaceri de stat. Deodata, ianuntru da buzna un barbat, negru de furie, strigand si tropaind si batand cu pumnul in masa. Premierul tarii gazda il admonesteaza: "Peter, adu-ti te rog aminte de Regula numarul 6", la care Peter se calmeaza instantaneu, se scuza si se retrage.

Politicienii isi reiau discutia, numai pentru a fi intrerupta din nou peste 20 de minute de catre o femeie isterica, ce gesticuleaza nebuneste, cu parul in dezordine. Intrusa este intampinata in acelasi fel, cu cuvintele: "Marie, te rog sa iti amintesti de Regula numarul 6". Inca o data se instaureaza calmul desavarsit si femeia se retrage cu o plecaciune si o scuza.

Cand scena se repeta a treia oara, premierul oaspete se adreseaza colegului sau: "Stimate prieten, am vazut multe lucruri in viata mea, dar nimic la fel de remarcabil ca acesta. Ati fi atat de amabil sa imi impartasiti si mie secretul Regulii numarul 6?"

"Foarte simplu, raspunde gazda. Regula numarul 6 este: Nu te mai lua asa de tare in serios."

"Ah, spune vizitatorul, buna regula."

Dupa un moment de reflectie, intreaba: "Si care sunt celelalte reguli?"

"Nu mai sunt altele."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu